FOTO Slavonski vatrogasci dobili novu zaštitnu opremu vrijednu 37.000 eura

Foto: Hina

Obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana Mato Lukić danas je u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka uručio zaštitnu vatrogasnu opremu vrijednu 37.000 eura, namijenjenu vatrogasnim postrojbama koje su sudjelovale u gašenju požara tvrtke Drava International.

Zoran Pakšec, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice OBŽ pojasnio je da se radi o dijelu opreme, zaštitnim odijelima, kacigama, rukavicama i čizmama, koja je tijekom intervencije na požarištu Drava Internationala potpuno ili djelomično uništena. "Samo u tom jednom požaru uništeno nam je opreme u vrijednosti od 60.000 eura", kazao je Pakšec dodajući kako se godišnje tijekom intervencija uništi oko 10 posto opreme.

"Ljudi, kada se nađu u problemima, prvo zovu 112 ili vatrogasnu postrojbu"

Najavio je također da će uz pomoć Osječko-baranjske županije kroz projekt Tirol u narednom razdoblju riješiti sve probleme s nedostatkom zaštitne opreme neophodne za rad.

Lukić, kao načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ, obavio je smotru svih vatrogasnih postrojbi koje su sudjelovale u najvećem osječkom požaru naglasivši da bi vatrogascima bez kvalitetne opreme bilo teško intervenirati u takvom požaru te da bi posljedice za sve bile daleko teže. Najavio je da će OBŽ i dalje skrbiti o potrebama vatrogasaca čije intervencije daju građanima ogromnu sigurnost.

"Podatak da ljudi, kada se nađu u problemima, prvo zovu 112 ili vatrogasnu postrojbu dovoljno govori koliku sigurnost nam pružaju", rekao je Lukić ističući da se projekt Tirol nastavlja i da bi se kroz njega za vatrogasce OBŽ trebalo nabaviti opreme u vrijednosti od oko 300.000 eura.

Za vatrogasce ove godine izdvojili 400.000 eura

Također je naglasio kako je OBŽ ove godine smo za vatrogasce izdvojila gotovo 400.000 eura napominjući da je to ipak manje važno od toga da imaju kvalitetnu opremu kako bi mogli intervenirati u svakom trenutku.

Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka podsjetio je da je grad Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka već dao nešto manje od 50.000 eura  za servis vozila i sve troškove nastale u požaru. "Suradnja je izvrsna i to se pokazalo na tom požaru kada su sve postrojbe vatrogasne zajednice djelovale kao jedna i iznimno brzo reagirali jer je sustav dobro funkcionirao", poručio je Vulin.

Pročitajte više