FOTO SMS-om se širi nova prevara. Ako je primite, ne otvarajte link

Foto: Index

Zadnjih se dana širi nova prevara. Ovog puta se prevaranti predstavljaju kao Hrvatska pošta, zbog čega su iz Pošte poslali upozorenje građanima.

"Putem SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija. Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka. 

Ukoliko ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja.

Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici ili korištenjem engleskog jezika, kao u ovom slučaju:

Prevara se širi i u Srbiji

Kako piše nsuživo.rs, prevara se širi i u Srbiji. U porukama navodno Pošta Srbije obavještava mobilnog korisnika da ima paket za preuzimanje, a koji ne može biti dostavljen zbog nepotpune informacije o adresi. Iz Pošte Srbije upozoravaju građane da ne otvaraju linkove iz poruke.

Pročitajte više