FOTO Splićanka više nije vezana lancima za palmu ispred gradske uprave

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splićanka Vanja Šimleša jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom. Iako je najavila kako se neće maknuti, u konačnici se ipak odvezala i otišla. Na mjestu događaja bio je i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević. Vanja je lokaciju napustila u pratnji mlađe muške osobe koja ju je držala za ruku i pomagala u hodanju. 

"Imala sam vlastiti stan, 1/1, u privatnoj kući. Grad Split je rušio tu kuću da bi dao tri zadruge, srušila se naša kuća da bi se izgradila Muslimanka. Meni je za moje vlasništvo dat stan na plaćanje mjesečne stanarine. To sam dobila za svoje vlasništvo", ispričala je Vanja.

Kaže da je Grad upoznat s njenom borbom

Tvrdi da je išla po sudovima, ali uzalud. "Grad Split toliko je lagao, toliko je muljao, da su nas svi sudovi odbili i da sam ja sve izgubila. Ja sam rekla i napisala sucima da ni ludi iz ludnice ne bi svoj vlastiti stan dali za stan s podstanarstvom. Tko bi to učinio? Nitko! Prema tome, sve sam vam s tim rekla", istaknula je.

Kazala je i kako je Grad Split upoznat s njenom situacijom. "Uhvatila sam Puljka u Ulici Braće Santini i on me uputio na gospođu Đerek. Ja sam poslala pismo, koje je došlo kod gospođe Igorke Bonačić. Ja sam ju kontaktirala telefonom i ovim riječima mi je rekla: 'Gospođo, ja vidim da ste vi puno oštećeni, ali ne možete ništa'", prisjetila se Vanja.

Pročitajte više