Objavljene fotografije uhićenih u BiH. Tvrdili da znaju gdje je Danka, tražili novac

TREĆI je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku središnje Srbije. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke.

Policija je jučer oko 17:30 obustavila pretragu terena. "Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara", objavila je policija. 

Prema posljednjim informacijama, Dankini roditelji i danas su cijeli dan u policiji na saslušanju. Policija ih je jučer razdvojila te su prespavali u različitim kućama. Oko kuće kod koje je djevojčica nestala stigli su bageri, policija i vatrogasci koji su rušili drveće oko kuće i čistili područje te kopali. Dosad je policija ispitala više od 50 osoba.

Navečer se pojavila vijest da su u BiH uhićene tri osobe. One su, prema pisanju medija, na TikToku objavile da imaju informacije o nestanku Danke te tražile novac u zamjenu za te informacije. U tijeku je istraga nad njima.

Objavljene fotografije uhićenja

Kako javlja Klix.ba, Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezane s nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije. Beogradski Interpol je tražio hapšenje tri osobe s područja Kantona Sarajevo, koje su iznijele tvrdnje da znaju gdje je nestala djevojčica te tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o djevojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su našu reakciju. Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju, prilikom čega su istražitelji Odsjeka za cyber kriminal uspješno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese, prenosi Klix.ba izjave iz FUP-a.

Svi su uhapšeni, a pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da djevojčica nije kod njih. Trenutno je u tijeku kriminalistička obrada nad T. B. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.) te se provjeravaju njihove tvrdnje da su povezani s nestankom dvogodišnje djevojčice.

Pročitajte više