FOTO U Holdingu su dobili sve što su tražili. Zagreb danas opet kao smetlište

Foto: Karlo Klasić/Index

PREGOVORI između sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga ovog tjedna su uspješno završeni, na trošak građana. Povećanje osnovice plaće za 5 posto od 1. siječnja 2023. te dodatnih 3 posto od 1. srpnja 2023. je najmanje važna stavka jer je dodataka toliko puno da uvelike nadmašuju ta povećanja.

Povećanje stalnog dodatka, nagrada od 7500 kuna kroz godinu, 1000 kuna po djetetu za Sv. Nikolu, regres od 1750 kuna neto, božićnica 1750 kuna neto, uskrsnica 1000 kuna... Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će danas potpisati nove kolektivne ugovore u Holdingu i ZET-u, što će osigurati socijalni mir tri godine, kaže.

Vjetar raznosio smeće iz kontejnera

Danas je u Zagrebu jak vjetar tijekom prijepodneva srušio više stabala, a policiji su prijavljena i padanja dijelova fasade sa zgrada te oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

Vjetar je raznosio i smeće iz prepunih kontejnera koji nakon štrajka nisu ispražnjeni. U galeriji se nalaze fotografije na kojima se vidi smeće u zagrebačkom kvartu Kruge, dok se na fotografijama koje su niže u tekstu vidi smeće koje je vjetar raznosio po Trgu bana Jelačića.

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Slična je situacija bila i na Trešnjevci gdje je vjetar raznosio karton iz neispražnjenog kontejnera. Fotografije nam je poslao čitatelj.

 

Pročitajte više