FOTO U Požegi pijan bježao policiji, prošao kroz crveno pa autom uletio u kuću

SINOĆ je 22-godišnji vozač uletio automobilom u dnevni boravak obiteljske kuće u Ulici Luka put u Požegi.

Bio je pijan i bježao je policiji.

Dobio 12.500 kuna kazne

"U ponedjeljak, 9. rujna 2019., oko 22:45 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke Opel, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao 22-godišnjak i koji je nastavio vožnju", objavila je policija.

"Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu) krenuli policijski službenici, no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se nastavio kretati u pravcu Požege nakon čega je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova", stoji u nastavku priopćenja.

Vlasnik kuće: "Da sam bio u dnevnom boravku..."

Vlasnik kuće ispričao je što se dogodilo.

"Sat vremena prije ovog događaja sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaću sobu koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe, imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim, sad s vama ne bih razgovarao. To ne bih preživio", rekao je za Požegu EU vlasnik kuće.

U šoku je i njegova kći.

"Nisam još bila zaspala i čula sam da neki automobil ide velikom brzinom. Mislila sam da će se uspjeti zaustaviti, ali kao što vidite, nije. Uletio je u naš dnevni boravak", rekla je kći vlasnika kuće.

Prošao je bez ozljeda

Udar vozila u kuću probudio je i susjede.

Unatoč jakom udarcu, nisu se aktivirali zračni jastuci, a 22-godišnjak je prošao neozlijeđen i gotovo bez ogrebotine.

Pročitajte više