FOTO Uhićena dva krijumčara oružja kod Čapljine

Foto: FUP

DVOJICA krijumčara oružja su uhićena, a veći broj pušaka, strojnica, streljiva i druge vojne opreme zaplijenjen je u policijskoj akciji koja je izvedena u Čapljini na jugu Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom županijskog Hercegovačko-neretvanskog tužiteljstva izveli akciju naziva Rifle na području Čapljine. Uhićene su dvije osobe inicijala Ž.P. (1966.) i S.P. (1994.) iz Čapljine. One se sumnjiče za krijumčarenje naoružanja i eksplozivnih materijala.

Veće količine naoružanja

Pripadnici FUP-a su pretresom objekata koje koriste osumnjičeni pronašli veće količine vojnog naoružanja, streljiva i opreme, kao i veću količinu eksplozivnih materija te drugih predmeta koji će se koristiti u kaznenom postupku, navodi se u policijskome priopćenju.

Na fotografijama koje su dostavljene vidi se više pušaka, strojnica i streljiva te eksplozivnih materijala. Protiv uhićenih policija će nakon kriminalističke obrade podnijeti izvješće te ih predati u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru.

Pročitajte više