FOTO Vatra im progutala kuću i ušteđevinu

Foto: DVD Prišlin Hum

VELIKI požar progutao je kuću u naselju Mali Tabor kod Zaboka.

Požar je gasilo 40 vatrogasaca, ali drvenoj kući nije bilo spasa.

"Dana 01.11.2019. u 18:24 uzbunjeni smo od strane VOC-a Zabok o požaru obiteljske kuće u naselju Mali Tabor. Neovisno o brzom izlasku operativne postrojbe DVD-a Prišlin-Hum sa 19 vatrogasaca na mjesto događaja te ispomoći susjednih društava DVD-a Straža,Druškovec, Klenovec i JVP Krapina nije bilo moguće zaustaviti vatru da ne uništi objekt do temelja, pošto se radi o drvenoj kući koja je već bila u razbuktanoj fazi požara kad smo stigli.

Sveukupno je sudjelovalo 40 vatrogasaca sa 8 vozila i utroškom vode preko 45.000 litara", stoji u objavi vatrogasaca iz DVD-a Prišlin-Hum.

Brat vlasnika ispričao što se dogodilo

Brat vlasnika kuće ispričao je što se dogodilo

"Brat je jučer ujutro oko pola 9 sa suprugom otišao u Viroviticu na groblje, s obzirom na to da mu je supruga odande. Oko 18:30 susjedi su primijetili vatru, zvali vatrogasce i mene u Rogašku Slatinu, i kad sam došao ovamo, bio je tu plamen, ali nije to još bilo takvih velikih razmjera, ali kad su skinuli krovište, počela je prava buktinja", kazao je brat vlasnika kuće za Zagorje International.

Vlasnik kuće i supruga imaju terenske poslove po inozemstvu pa bi povremeno dolazili u svoju kuću u Mali Tabor, no to je bio njihov jedini pravi dom. Kuću je Z.K., koji je po zanimanju električar, sam gradio od temelja do krova, a uredio si je i zimski vrt te podrum ispod zemlje. Objekt se inače nalazi u dvorištu pokraj njihove rodne kuće.

"Sinoć je kad je čuo za požar došao ovamo iz Virovitice, rekao sam mu neka prespava u maloj vikend kući koju imamo u blizini, nije želio. Otišao je i rekao da se vjerojatno više neće vratiti ove zime. Teško je… Baš nam je pričala šogorica da će još ove godine sve to urediti i završiti radove, a onda počinju uživati. U svojoj su kući imali sve osobne stvari, pa čak i novac kojim su namjeravali kupiti automobil", priča svjedok.

Pročitajte više