FOTO Zbog Mostovih objava HNS-ovci podivljali na Twitteru

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

MOST je jučer u priopćenju pozvao vladu da građanima objasni zbog čega će poskupjeti električna energija. U priopćenju su, onako usput, žestoko napali Ivana Vrdoljaka optuživši ga da je kao ministar gospodarstva u Milanovićevoj vladi štetnim ugovorima građanima nabio veliki financijski teret na leđa.

>> Most pozvao HDZ da objasni poskupljenje struje, usput žestoko napali Vrdoljaka

>> Most okrivio Vrdoljaka za poskupljenje struje, HDZ ga branio

HNS-ovcima se to nije svidjelo pa su danas na Twitteru u nekoliko uzastopnih objava udarili po Mostu.

"Nije li ono Most Bože Petrova upravljao sektorom energetike dvije godine?", počeki su HNS-ovci paljbu na spomenutoj društvenoj mreži.

"Most ne zna, ne želi i ne može, pa ga bole rezultati Ivana Vrdoljaka i HNS-a", objavio je niti minutu kasnije uvrijeđeni HNS.

"Kad ne znaju raditi, znaju lagati i lažno optuživati", dodali su u novom tvitu.

"Panenić kao ministar nije napravio ništa niti je sposoban ponuditi rješenje koje bi zaštitilo hrvatske građane, a danas napada Vrdoljaka", okomili su se na Panenića.

"I rezultati lokalnih izbora pokazuju da kritiziranje, nerad, neodlučnost i neznanje Mosta više ne prolazi kod građana", napisali su iz stranke koja redovito na paralelne izbore ide u koaliciji sa SDP-om, a kojoj ankete daju oko 2 posto podrške.

"Napadi na Vrdoljaka pokazuju da Most nije sposoban biti konstruktivan sudionik hrvatske politike", zaključili su HNS-ovci.



Panenić: Krivac za ovo je Vrdoljak


Njihove objave na svojoj je Facebook stranici objavio i Tomislav Panenić.

"Povodom najave da bi danas ili vrlo skoro Ministarstvo zaštite okoliša i energetike moglo povisiti naknadu za obnovljivu energiju, a time povisiti cijenu struje, zatražio sam stanku u Saboru da upozorim na navedeni problem.


Dakle, ugovori kojima se proizvođačima električne energije plaća posebno visoka cijena struje stajat će hrvatske potrošače milijarde kuna, a vrhunac je tek pred nama - samo u 2019. godini moramo platiti 1,6 milijardi kuna.

Rješenja ima više i uz usklađen rad Vlade i ministarstava se može riješiti problem, ali uzročnik je samo jedan - Ivan Vrdoljak.

Na njegovu žalost, činjenice u obliku ugovora se ne mogu pobiti. Unatoč tome, HNS za svog šefa (da, dobro ste primijetili - šef iz sjene) tvrdi da je nevin...a po reakciji pomislio bih da sam u najmanju ruku ja potpisao te štetne ugovore - prava ofenziva na mene i Most...PR im je danas zaradio plaću....

Zanimljivo, HNS je jučer čestitao svojim bivšim članovima na osnivanju stranke.

"Čestitke Anki Mrak Taritaš, Nadi Turina Đurić i Goranu Beusu Richemberghu na GLAS-u. Vidimo se u saborskim klupama", napisali su HNS-ovci za svoje članove koji su ih napustili nakon što su tijela stranke odlučila podržati HDZ.

 

Pročitajte više