FOTOGALERIJA Britanac je postao gradilište, cijeli trg je raskopan

Foto: Index

ZAGREBAČKI Britanski trg, poznatiji kao Britanac, potpuno je raskopan. Nakon što je Bandić ovog ljeta s Britanca maknuo trgovce i obrtnike koji su tu poslovali desetljećima, krenulo se u velike radove.

Naravno, Bandić je najavio izradu fontana na Britancu, a ovog je ljeta rekao kako će "Zagreb biti bolji i od Beča i od Rima".

"Nismo mi balkanska kasaba", rekao je ovog ljeta Bandić, a uređenje Britanca sljedeći je Bandićev korak u uređenju Zagreba koji se, slučajno ili ne, poklapa s parlamentarnim izborima koji nas čekaju u proljeće, a za koje će, ne sumnjamo, kampanja krenuti relativno brzo.



Zanimljivo, Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, koja je prošlog tjedna istupila u slučaju terase na Cvjetnom trgu, tvrdi da se ista stvar događa i na Britancu.

"Slična je situacija i s Britanskim trgom. Dokumentacija je urudžbirana krajem rujna i radovi su započeti. Međutim, jutros u bazi nisam našla podatke o zaključenosti predmeta, a nije ni pokrenuta obustava radova”, kazala je Paladino za HRT.


 

Pročitajte više