Fox postao najposjećeniji news site u SAD-u

Foto: Facebook/Fox News

AMERIČKI portal Fox News prvi je put u povijesti vodeći po broju prikaza stranice s 1,43 milijarde ukupnih pregleda u siječnju. Time je nadmašio CNN za 21 milijun prikaza, prenosi comScore. Fox je doživio povećanje od 20 % u broju prikaza u odnosu na prosinac, dok je CNN stao na 1,4 milijarde prikaza s rastom od 15 % u istom razdoblju.

S više od 90 milijuna jedinstvenih korisnika u siječnju Fox se popeo na treće mjesto te ljestvice prestigavši New York Times, dok su na samom vrhu CNN i The Washington Post.

Fox raste iz dana u dan
 
Osvrnuvši se na uspjeh mreže, čelnik Foxa Jay Wallace rekao je: "Fox je dosegnuo nove visine svojom digitalnom prisutnošću i postavljanjem rekorda u vremenu provedenom na našim platformama. Treba zahvaliti i našoj najvjernijoj publici te zadovoljno naglasiti kako sad imamo najaktivniju publiku na tržištu. Čestitke našem posvećenom timu koji je prestigao CNN unatoč njihovu velikom napretku u digitalnom svijetu", zadovoljno je zaključio Wallace.
 
Broj prikaza na svim platformama Foxa porastao je za 22 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a bili su jedini u Top 4 koji su imali rast u jedinstvenoj publici tijekom cijele godine. Televizija Fox News Channel već je 16 godina najgledanija u SAD-u. Dostupna je u 90 milijuna domova.

Pročitajte više