Francuska informirala Sharona da nije dobrodošao u Pariz

FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac je informirao u ponedjeljak izraelskog premijera Ariela Sharona da "nije dobrodošao" u Pariz nakon njegovog poziva židovima Francuske da imigriraju u Izrael, izvijestila je izraelska državna televizija.

"Nakon višetjednog kontaktiranja radi tog posjeta, pokazalo se da je nemoguć i nakon vašeg govora, niste dobrodošli", piše Chirac, prenosi a prenosi izraeska televizija.

Na pitanje o tom pismu jedna glasnogovornica izraelskog ministarstva vanjskih poslova je samo rekla da "ministarstvo ne objavljuje sadržaj povjerljivih poruka".

Sharon je u nedjelju pozvao židove u Francuskoj da "odmah" dođu u Izrael i rekao da su muslimani Francuske izvor "neobuzdanog antisemitizma", te je inzistirao da su francuski židovi ugroženiji nego oni u drugim zemljama.

Izraelski dužnosnici su zatim pokušali minimizirati težinu Sharonovih izjava. "Sharona su nepravilno protumačili", ocijenio je u ponedjeljak glasnogovornik izraelske vlade Avi Pazner. "On je zaključio da je mjesto francuskih, kao i židova cijelog svijeta u Izraelu", naglasio je glasnogovornik.

Pročitajte više