Francuska otkrila svoj plan protiv piratstva

KORISNICI interneta u Francuskoj koji će biti uhvaćeni u ilegalnom kopiranju filmova ili muzike bit će lišeni pristupa internetu. Oni koji ilegalno razmjenjuju audio i video datoteke izgubit će vezu na internetu zahvaljujući novostvorenom zakonskom tijelu koje djeluje u velikom području interneta.

Tijelo protiv ilegalnog kopiranja sadržaja proizlazi iz zajedničkog dogovora između francuskih proizvođača muzike i filma i njihovih online tvrtki. Grupa koja je posredovala dogovoru ovih dviju strana izjavila je kako su te mjere donesene s namjerom da se smanji manje, privatno, piratstvo jer je to "rezanje u korijenu" velikih grupacija koje se bave tim ilegalnim poslom.

Francuski predsjednik, Nicolas Sarkozy, izjavio je: "Ovo je trenutak odluka za budućnost civiliziranog interneta." Online multimedijalne tvrtke će pratiti što njihovi korisnici koriste i "skidaju" te će informacije o korisnicima koji ilegalno kopiraju sadržaje proslijediti nadležnom tijelu koje će takvim korisnicima prvo poslati upozorenje i prijetnju o isključenju sa mreže ako ne prekinu svoje ilegalne radnje.

Suradnju između online tvrtki, diskografskih kuća, filmske produkcije i Vlade nadgleda vijeće stvoreno posebno za problem zloupotrebe interneta i kulturne zaštite.

V.M.

Pročitajte više