Francuski turist skočio u ledeni East River i spasio dvogodišnju djevojčicu



FRANCUSKI turist Julien Duret zacijelo će do kraja života pamtiti svoj godišnji odmor proveden u New Yorku, na kojem je iz ralja nemilosrdne ledene vode East Rivera u posljednji trenutak iščupao dvogodišnje dijete.

Duret je, kako prenosi britanski Telegraph, prošloga vikenda šetao njujorškim lukobranom u blizini mosta Brooklyn na Manhattanu kada je primijetio da s lukobrana visokog oko šest metara u rijeku pada nešto što je isprva izgledalo kao lutka.

No vrlo je brzo shvatio kako u hladnu vodu East Rivera nije pala lutka, već dijete. Odmah je skočio u vodu i zgrabio tijelo trenutak prije nego što je potonulo. Uspio je to učiniti prije nego što je do djeteta stigao otac David Anderson, koji je također skočio u rijeku u trenutku kada je shvatio da je njegova dvogodišnja kći Bridget Sheridan završila u mutnoj vodi East Rivera.

Otac je na trenutak izgubio dijete iz vida - dovoljno da se dogodi nesreća

Otac djevojčice David Anderson objasnio je da je na trenutak iz vidokruga izgubio Bridget dok je kao turist pokušavao snimiti fotografiju. Bridget je krenula brodskim stepenicama na brod vezan uz lukobran, no skliznula je između rešetki ograde i pala u rijeku.

Duret je pomogao ocu i djetetu da izađu iz vode, a onda samozatajno sjeo u taksi i nestao s mjesta događaja. Ubrzo je otputovao iz SAD-a i vratio se kući, no zahvalni su roditelji pokrenuli potragu za hrabrim Francuzom kako bi mu zahvalili za njegovo nesebično djelo. Nakon nekoliko dana potrage novinari New York Timesa su ga pronašli u njegovoj kući u Lyonu.

"Emocije su me svladale. Uopće nisam razmišljao. Sve se dogodilo vrlo brzo i reagirao sam instinktivno", skromno je Duret objasnio svoj čin.

Pročitajte više