Francuski znanstvenici: Nema sumnje da se Hitler ubio 1945. u svom bunkeru

Foto: Getty Images
 
NOVA forenzička analiza Hitlerovih ostataka, koje su ruske obavještajne službe čuvale 70 godina, sa sigurnošću je potvrdila da se nacistički vođa ubio u svom bunkeru u Berlinu 30. travnja 1945., javljaju svjetski mediji.
 
Postojale su mnoge teorije zavjere o Hitlerovoj smrti, kako u tabloidima, tako i u nekim vodećim svjetskim medijima. Najčešće se tvrdilo da Hitler zapravo nije mrtav, već je nakon rata pobjegao i nastavio živjeti u Argentini.
 
>>VIDEO Na današnji dan ubio se Adolf Hitler
 
Međutim, skupina francuskih patologa koja objavljuje istraživanja u znanstvenom časopisu European Journal of Internal Medicine nedavno je dobila dopuštenje za proučavanje ostataka Hitlerovih zuba, koji su od kraja Drugog svjetskog rata strogo čuvani u Moskvi.
 
Ostatke su iz Hitlerovog bunkera u Berlinu uzeli sovjetski vojnici, koji su nakon samoubojstva zapalili njegovo tijelo i tijelo Eve Braun. Ovo je prvi put da su znanstvenici izvan Rusije dobili dozvolu od ruske obavještajne službe (FSB) za pristup Hitlerovim zubima.
 
"Zubi su autentični - nema nikakve moguće sumnje"
 
Znanstvenici su objasnili da je Hitler imao ekstremno loše zube u trenutku svoje smrti, kada je imao 56 godina, pa se među ostacima nalazi samo nekoliko njegovih originalnih zuba. Deutsche Welle objavio je da se "ostaci zuba poklapaju s opisima Hitlerovog zubara te nisu otkrili nikakve tragove mesa, što potvrđuje činjenicu da je bio vegetarijanac".
 
"Zubi su autentični - nema nikakve moguće sumnje", rekao je vođa znanstvenog tima Philippe Charlier. "Hitler nije pobjegao u Argentinu u podmornici, ne skriva se u bazi na Antarktici ili na tamnoj strani mjeseca."

 

Pročitajte više