Francuskinja svijetu pokazala svoje novo lice

FRANCUSKINJA Isabelle Dinoire pojavila se danas prvi put pred novinarima i pokazala im svoje novo lice koje joj je dobila u zahtjevnoj 15-satnoj djelomičnoj operaciji lica potkraj studenog prošle godine.

39-godišnja Isabelle, majka dvoje djece, prije desetak tjedana punila je naslovnice svih svjetskih novina i medija kao prva osoba koja je prošla ovako opsežnu operaciju.

Kirurzi Učilišne bolnice u Amiensu operacijskim su zahvatima pacijentici na lice prišili nove usne, bradu i nos koje je nesretna žena izgubila nakon krvoločnog psećeg ugriza. Tijekom obraćanja novinarima Dinoirein govor je bio iskrivljen i teško razumljiv, ali su novinari ipak uspjeli razaznati oduševljenje žene koja je sretna jer ponovno ima svoje lice.

"Napokon imam lice kao i svi drugi." - s teškom je mukom izgovorila Isabelle koja se trudila pomicati usne i usta dok je govorila.

Rekla je da želi nastaviti normalno živjeti, te je objasnila kakve je poteškoće prošla nakon što joj je obiteljski pas zauvijek promijenio život.

Život je spojio samoubojicu i hrabru Isabellu

Suočena sa tragedijom koja ju je zahvatila, Isabelle se hrabro odlučila na podvrgavanje plastičnoj operaciji u kojoj joj je pričvršćen nos, usne i brada transplatirani s lica žene koja se ubila nedugo nakon njene nesreće, nevezano za njenu tragediju.

Pacijentica je danas ponovno zahvalila obitelji žene koja se ubila jer je pristala donirati spomenute dijelove lica za njenu operaciju. Doktori bolnice u Amiensu rekli su pak kako se pacijentica sve više oporavlja te da nema više razloga držati ju u bolnici, ali i daleko od oka javnosti.

Današnjom su press konferencijom htjeli pokazati da za pacijente sa sličnim problemom postoji nada za vraćanje na koliko toliko normalan život, te su istaknuli da se njen postoperativni tretman i dalje nastavlja.

Na lagano izobličenom licu Isabelle Dinoire još uvijek se mogu vidjeti fini tragovi operacije i postoperativni ožiljci, međutim, doktori ističu kako će ishod operacije puno više pozitivno utjecati na psihološke ožiljke koje je pacijentica dobila nakon nesreće.

I.K.

Pročitajte više