Frane Mitrović suđenje izbjegava zbog bolesti, a u ponedjeljak će na posao?!

FRANE MITROVIĆ, v.d. dekana splitskog Pomorskog fakulteta, nije se danas pojavio na suđenju za peglanje kartice Jadroplova. Prije par dana stigla je liječnička ispričnica. Mitroviću je noga u sve težem stanju. Voda u koljenu totalno je imobilizirala nesretnog Mitrovića.

Gdje je potvrda o bolovanju?

Sutkinja Maria Majić odmah je zatražila od Pomorskog fakulteta potvrdu o Mitrovićevom bolovanju. Do kraja dana ništa nije stiglo. Zašto? Zvali smo ured dekana Pomorskog fakulteta. Negdje oko 14 sati Mitrovića nije bilo na radnom mjestu. Tajnica je bila vrlo nesklona davanju informacija o zdravstvenom stanju šefa. Tek je kratko poručila. "Nazovite u ponedjeljak."

Znači, hoće tajnica reći da će šef u ponedjeljak biti na radnom mjestu? A danas nije mogao do suda?! A ni Fakultet nije poslao dokumente koje je sud zatražio. Nazire li se velika prevara Frane Mitrovića?

Navodno je i neki dan bio na sastanu u rektoratu Sveučilišta, ni dvjesto metara od zgrade Županijskog suda, gdje ga željno iščekuju već gotovo dva mjeseca.

Sutkinja Majić naložila je i medicinskim vještacima da pregledaju Mitrovićevu povijest bolest i njega osobno te još jednom procijene je li sposoban za suđenje. Prije mjesec dana ga je pregledao patolog Antonio Alujević te utvrdio da nije sposoban za kretanje.

Što Mitrović izvodi?

Nastavi li Mitrović ovako besprizorno ignorirati sud, mogle bi uslijediti i oštre mjere. Suđenje se, inače, primaklo kraju. Preostalo je uzeti obrane Mitrovića i Nikše Giovanellija, bivšeg direktora Jadroplova. Optuženi su za štetu od gotovo pola milijuna kuna, koju je napravio Mitrović peglajući poslovnu karticu tvrtke za privatne potrebe tijekom svoje konzularne karijere u Milanu 1997. godine.

Zastara nastupa za šest godina pa je nejasno što Mitrović izigrava sa svojom prebolesnom nogom. 

Pročitajte više