Frankfurt - Moguća teroristička meta?

MINISTAR unutarnjih poslova savezne pokrajine Hessen Volker Bouffier zatražio je angažiranje njemačkih ratnih zrakoplova Tornado radi zaštite zračnog prostora iznad frankfurtske zračne luke.

On je u razgovoru za dnevnik ´Bild´ ocijenio da su frankfurtska zračna luka, kao najveće europsko prometno čvorište, te Frankfurt na Majni sa svojim prepoznatljivim neboderima bankarske četvrti idealan cilj za potencijalne teroriste.

Prije nepuna dva tjedna jedan je pilot amater izazvao paniku nakon što je otetom motornom jedrilicom ušao u frankfurtski zračni prostor te prijetio zabijanjem u neboder Europske središnje banke. Otetu letjelicu su za vrijeme boravka u frankfurtskom zračnom prostoru pratili vojni zrakoplovi.

Savezni ministar obrane Peter Struck je u međuvremenu zatražio jasne odrednice o upotrebi vojske u unutrašnjopolitičke svrhe u što spada i borba protiv terorizma. On je zatražio i promjenu Ustava ako će to pridonijeti stvaranju pravne sigurnosti u slučajevima da vojnici budu poslani na zadatke koji zakonski nisu jasno definirani.

Pročitajte više