Friščić prozvao Tedeschija: Odakle ti penezi za Podravku?

"TOG NEKAKVOG Tedeschija pitam: Gde su ti penezi, gde si to stvoril", prozvao je sinoć šef HSS-a Josip Friščić čelnika Atlantica Emila Tedeschija. On je na javnom skupu HSS-a u Koprivničkom Ivancu prozvao Tedeschija da "sumnjivim kapitalom želi preuzeti koprivničku Podravku, piše Jutarnji list.

Poručio je i kako nije točno da on samo mirno sjedi i promatra što se događa s kompanijom te da on neće dopustiti da netko uzima ono što su vrijedni Podravci godinama stvarali. "Podravka mora ostati Podravcima", odrješit je bio Friščić.

"O budućnosti Podravke, osim mene, brinuli su se Damir Polančec i Zvonimir Mršić. Polančec je dao ostavku na sve svoje funkcije, protiv Mršića su pokrenute određene istražne aktivnosti vezane uz odmaralište u Pirovcu, vidimo u zadnje vrijeme i uz pročistač otpadnih voda. I sad još treba maknuti Friščića i onda će ti 'dobrotvori', ti umovi koji sve znaju, doći na svoje i doći u poziciju da mogu uzeti ono što žele. Ja vjerujem da se to neće dogoditi", kazao je Friščić za Radio Koprivnicu i dodao kako ima osjećaj da je, umjesto šefa Podravkina NO-a dr. Ljube Jurčića, koordinaciju nad radom tog tijela preuzeo šef fonda PBZ-CO Dubravko Štimac, piše list.

Friščić vjeruje da ljudi toga kraja i zaposlenici Podravke neće šutjeti, da neće šutjeti ni mali dioničari jer oni su najviše izigrani. "Od sedam članova NO-a Podravke samo je dvoje s područja naše županije, a četiri predstavnika mirovinskih fondova, koji imaju prevlast, pripremaju zapravo Podravku za prodaju", kazao je.

Pročitajte više