Fritzlova "kuća strave" će biti sravnjena sa zemljom

PODZEMNA tamnica u kojoj je austrijski monstrum Josef Fritzl držao svoju kćer Elisabeth zatočenu 24 godine, biti će uništena i ispunjena betonom. Kuća Josefa Fritzla dana je na prodaju prije nekoliko mjeseci, ali Walteru Anzboecku koji je zadužen za prodaju Fritzlove imovine, do danas nije stigla ni jedna ponuda - "kuću strave" nitko ne želi, ali su zato sve ostale nekretnine prodane.

Prvotni planovi da se kuću pretvori u muzej ili je se iznajmi jednoj televizijskoj postaji za izradu dokumentarca, odbačeni su, jer bi tako nešto predstavljalo kršenje prava na privatnost Elisabeth i šestero njene preživjele djece. Sada se planira kuću sravniti sa zemljom, podrum ispuniti betonom, a imanje prodati kao građevinsko zemljište.

Podsjetimo, 74-godišnji umirovljeni austrijski elektro-inženjer Josef Fritzl proglašen je krivim po svim točkama optužnice - od ubojstva iz nehaja sina Michaela, do silovanja, incesta, zlostavljanja i držanja u ropstvu kćeri Elisabeth i djece. Sud mu je odredio doživotno smještanje u psihijatrijsku ustanovu, kako više nikad ne bi nikome naudio. 43-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja 2008. godine.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi, koja i dalje tvrdi kako ništa o njegovim zločinima nije znala, rekao je da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

Pročitajte više