Fuchs od travnja nije savjetnik za obrazovanje, Divjak je to doznala danas

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

RADOVAN Fuchs razriješen je dužnosti posebnog savjetnika premijera za obrazovanje. 

Ovu informaciju doznaje televizija N1 i dodaje kako je Fuchs razriješen još u travnju 2019. godine. 

Za vrijeme štrajka davao izjave, kritizirao Divjak

No, Radovan Fuchs je davao izjave vezane uz štrajk obrazovnih radnika dok je štrajk trajao. Iz vlade za to vrijeme nitko nije reagirao zbog tih izjava. 

Fuchs je tada kritizirao i ministricu Divjak, a kako su N1 rekli u Ministarstvu obrazovanja, za razrješenje Fuchsa su čuli upravo od njih.

Vlada potvrdila da je razriješen

Iz vlade su potvrdili da je Fuchs kao savjetnik za koordinaciju rada Ekspertne skupine za provođenje kurikularne reforme razriješen 30. travnja 2019., i to na vlastiti zahtjev.

"To je bio dogovor s premijerom. Ja sam na osobni zahtjev obećao da ću ja u tom svojstvu završiti onu prvu fazu reforme s izradom svih kurikula da bi se moglo ići u tiskanje udžbenika. Pristao sam sve dalje raditi pro bono. Nisam htio primati naknadu. Obećao sam pomagati u svakom trenutku kad je to potrebno", rekao je Fuchs.

Fuchs tvrdi da je u svojim izjavama naglašavao činjenicu da više nije savjetnik premijera.

"Puno puta sam ponavljao da me se ne titulira kao savjetnika premijera. Nikad se nisam predstavljao kao savjetnik premijera. To što ministrica Divjak nije znala, nije moj problem. Nitko nije pitao, a ja nisam stavljao na sva zvona. To nije tajni dokument nego dokument vlade. Nije bila moja dužnost trčati okolo i javljati što se dogodilo", rekao je Radovan Fuchs.

Pročitajte više