Fuchs u Osijeku obišao zgradu koja bi od jeseni trebala postati dom za 800 studenata

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

MINISTAR znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs posjetio je danas osječko sveučilište i s rektorom Vladom Gubercom obišao novu zgradu, koja bi od jeseni trebala postati dom za 800 studenata.

"Želimo osigurati mogućnost da se iz svake predavaonice mogu uživo prenositi predavanja, da budu interaktivna. Očekujem da će nam rektor Vlado Guberac pomoći da to napravimo u budućnosti i na osječkom sveučilištu jer je ova Uprava sve projekte završila na vrijeme", rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Prilikom posjeta i obilaska novoga studentskog doma, istaknuo je da je Sveučilište u Osijeku jedno od mlađih sveučilišta u Hrvatskoj te da je od 1995. godine bilježilo rast, ne samo u akademskim strukturama nego i infrastrukturno.

"Ovo što danas Sveučilište u Osijeku jest za svaku je pohvalu i daje dojam pravoga europskog sveučilišta“, izjavio je ministar Fuchs.

Rektor: Investicija je vrijedna 191 milijun kuna

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac rekao je da je ova investicija vrijedna 191 milijun kuna, od čega je Vlada RH osigurala 17 milijuna kuna, te da su na tome zahvalni.

"Očekujemo da ćemo na jesen useliti studente u dom. Stariji dom i novi dom povezani su zračnim tunelom te očekujemo da će ove dvije zgrade funkcionirati kao studentski grad", istaknuo je.

Rektor Guberac rekao je i da se na sastanku s ministrom Fuchsom razgovaralo i o novim velikim investicijama, koje su važne za Sveučilište, ali i za Osijek kao grad.

Pročitajte više