Fujitsu Siemens ostaje bez "Siemens"?

TVRTKA Siemens navodno namjerava prekinuti daljnju suradnju i sudjelovanje u konzorciju Fujitsu Siemens Computers koja se bavi proizvodnjom računala.

Naime, prema izvorima poznatim Wall Street Journalu, Fujitsu Siemens Computers prethodne je godine ostvario nezadovoljavajuć promet od 10,3 milijarde dolara. Prva osoba nezadovoljna poslovanjem tog konzorcija je i sam direktor Peter Loscher koji je posebice nezadovoljan slabim probijanjem na američko tržište.

Trenutna tržišna vrijednost Fujitsu Siemens Computersa, prema procjenama Wall Street Journala, kreće se između 3,12 i 4,65 milijardi dolara. Daljnji rasplet najprije će potencirati sam Fujitsu koji ima pravo prvootkupa dijela tvrtke s kojom je zajedno od 1999. godine.

Nedavne izjave predstavnika Fujitsua govore kako možda neće biti otkupa jer se Fujitsu planira plasirati na jedno od najprofitabilnijih elektronskih tržišta - mobilne uređaje. Za to vrijeme u Siemensu nisu željeli ništa komentirati, no poznato je već neko vrijeme kako je glavni cilj Siemensa sektor industrije, energetike i zdravstva.

V.M.
Foto: spiegel.de

Pročitajte više