Funkcionalan i unaprijeđen Gmail chat

GMAIL je još uvijek u BETA verziji, ali se vrlo dobro razvija te je sve više korisnika koji se odlučuju za Googleov servis, tako je nedavno nadodano još nekoliko novih zanimljivih opcija poput chata koji se može istovremeno voditi sa više korisnika te nove animirane emocije.

Većina instant messengera danas posjeduje chat sa više korisnika istovremeno pa se i Google odlučio time pozabaviti i to je vrlo dobro odradio. Jednostavnost korištenja je veliki plus, tako u izborniku "Options" korisnik jednostavno odabere ime osobe za koju želi da se pridruži chatu i pošalje joj poziv.

Chat izgleda isto kao i do sada, a radi vrlo stabilno i bez ikakvih problema. Za svakog korisnika dobiti ćete informaciju kako trenutno unosi tekst i, što je vrlo bitno, poruke poslane u isto vrijeme sa strane više korisnika neće "srušiti" chat, kako je to bilo prije u nekim drugim slučajevima.

Dodatna zanimljivost koju je uveo Google su malene ikone za emocije koje su podijeljene u tri skupine: osnovne, kvadratne ili okrugle, a nakon što odaberete koju skupinu želite, smajliji koje ste napisali automatski će se pretvorit u sličice, a neće ostati "naopako", kao do sada ;)

Korisnicima Gmaila i njegovog chata ostaje samo da ga podrže u njegovom daljnjem razvoju te će tako obje stane biti zadovoljne.


V.M.

Pročitajte više