Jedan od najopasnijih hrvatskih kriminalaca uskoro izlazi iz zatvora, dobit će i odštetu

Foto: KAportal

ZDENKO MRZLJAK MRZLI, koji je 2008. godine osuđen na deset godina zatvora jer je u studenom 2007. godine pištoljem prijetio policajcima, a nakon toga kod trgovačkog centra u Karlovcu na njih bacio ručnu bombu, uskoro će izaći na slobodu.

Podsjetimo, u teškom incidentu u karlovačkom kvartu Švarča, Mrzli je bacio bombu i lakše ozlijedio jednog policajca. Sudac Ante Ujević proglasio ga je krivim po četiri točke optužnice, a najteža je bila ona za pokušaj teškog ubojstva policajca.

Državno odvjetništvo ocijenilo je kako su svi bitni elementi iz optužnice dokazani te kako je Mrzljakova obrana, u kojoj je ustvrdio kako policajce nije htio napasti bombom, "neosnovana i iskonstruirana, jer je njegov cilj bio napad na djelatnike policije, koji su u ovom slučaju postupali u skladu za zakonom".

Mrzljak je u svojoj obrani rekao kako je s pištoljem i bombom krenuo prema Opel Corsi, koju je policija zbog krivotvorenih tablica zaustavila na Bašćinskoj cesti, kako bi zaprijetio Mariju Tomičiću, koji mu je dugovao novac. Naveo je kako nije znao da je policija pored auta te kako je, tek kad su ga pozvali da baci oružje, shvatio da je pištolj uperio u policajce. Tvrdi i kako je pištolj bio napunjen, ali nije planirao pucati te kako je iz bombe izvukao osigurač samo da bi zastrašio policiju i da bi se obranio od njih.

"Žao mi je što se to dogodilo. To je bila moja najveća greška", rekao je Mrzljak, dodajući kako "nikoga nije htio ozlijediti, posebno policiju, ali ni Tomičića, koji ga je više puta prevario".

Izlazi uz otpremninu

Osim što izlazi na slobodu, Mrzli će dobiti i pozamašnu odštetu od države budući da je podigao dvije tužbe zbog napada koje je doživio u zatvoru u Lepoglavi. 2009. godine cimer ga je zalio kipućom vodom, a u drugom napadu ga je drugi cimer prebio stolicom.

U prvom slučaju dosuđena mu je odšteta od 31.000 kuna, a u drugom 56.000 kuna.

Zdenko Mrzljak je vrlo dobro poznat karlovačkoj policiji. Najgori incident koji je izazvao bio je upravo gađanje policajaca bombom, a u vrijeme dok je izdržavao zatvorsku kaznu od 10 godina sudilo mu se za još 9 kaznenih djela. Sucu koji mu je dosudio kaznu prijetio je ubojstvom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zdenka Mrzljaka Mrzlog, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zdenko Mrzljak Mrzli.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.



 

Pročitajte više