DEBETONIZACIJA JADRANA

Gadosti Jadrana: Nakaradni pansion u Bibinju goste privlači prvim bijelim poljem

Foto: Čitatelj Indexa

IAKO je Indexov natječaj za izbor najružnije građevine na Jadranu završio, naknadno smo dobili fotografiju ove nakaradne građevine koja je smještena u Bibinju i bilo bi šteta ne objaviti je.

Dva grba s prvim bijelim poljem

Kao što se vidi na fotografiji, na samoj zgradi pansiona je zabetoniran grb s prvim bijelim poljem na šahovnici, ali vlasniku pansiona to očito nije bilo dovoljno pa je dodatno izvjesio i zastavu, ali ne službenu zastavu Republike Hrvatske nego zastavu čiji grb, naravno, također počinje s prvim bijelim poljem.

Oglašava se na Bookingu

Riječ je pansionu Kardum u Bibinju koji se oglašava na Bookingu gdje gosti odmah iz priloženih fotografija mogu vidjeti grb na pansionu koji je teško ne primijetiti jer itekako bode u oči.

"Pansion je udaljen 6 km od Zadra. Nudi sobe s balkonom s pogledom na Jadransko more. Svaka soba sadrži prostor za sjedenje, drvene podove i TV sa satelitskim programima. Također je na raspolaganju privatna kupaonica. Hotelski restoran poslužuje doručak, a na raspolaganju je à la carte restoran na 100 metara. Na pansionu je također dostupna sunčana terasa. Centar Bibinja udaljen je 1 km. Pansion gostima nudi besplatno parkiralište", stoji u opisu na stranici Bookinga.

Gost hotela: "Hotel će otkazati gostima na dan dolaska"

Dva noćenja za dvije osobe u ovom pansionu s upitnim simbolima stoji 1183 kune, a na TripAdvisoru je dobio prosječnu ocjenu 3 te samo dva komentara. Dok je jedan korisnik bio zadovoljan, drugi je, prošlog ljeta, na njemačkom napisao: "Hotel će otkazati gostima sobe na dan rezerviranog dolaska."

Podsjetimo, proteklih mjesec dana poslali ste nam stotine slika nakaradnih građevina s našeg prekrasnog Jadrana koji ima jednu od najljepših obala na svijetu. Nažalost, uništenu ilegalnom gradnjom, korupcijom i pohlepom.

Mail debetonizacija@index.me i dalje je otvoren, pa možete tamo slati građevine za koje znate da su bespravno izgrađene ili za koje mislite da zaslužuju rušenje.

Pomogli ste nam izdvojiti odurne građevine koje zaslužuju rušenje, a jučer smo objavili veliko finale: izabrati najružniju od najružnijih. Jer želimo li vratiti ljepotu Hrvatskoj, u budućnosti ćemo morati promisliti o metodama kojima možemo debetonizirati obalu, srušiti favele i spriječiti ispuštanje fekalija u more.

Glasati još uvijek možete, no budući da je članak objavljen prije nego smo dobili ovu fotografiju, nismo je uspjeli uvrstiti u natječaj tako da njoj niste mogli dati svoj glas. No i dalje nam slobodno šaljite sve grozote izgrađene na Jadranu na debetonizacija@index.me.

Pročitajte više