Gameri koji su preživjeli pokolj na Floridi opisali svoje užasno iskustvo

Foto: EA Sports

DAVID Katz je na turniru računalnih igara u američkom gradiću Jacksonvilleu, Florida, otvorio vatru na svoje suparnike, ustrijelio njih 11, od kojih dvojicu nasmrt, i potom se sam ubio.

>> Troje mrtvih i 9 ozlijeđenih na Floridi, policija otkrila tko je napadač

>> Svjedok opisao pucnjavu na Floridi: "Napadač se ponašao čudno cijelog vikenda"

Jedan od dvojice mladića koje je ubio bio je Eli Clayton (22), bivši srednjoškolski igrač američkog nogometa iz gradića Woodland Hills, Kalifornija, koji je volio igrati i online verziju ovog popularnog sporta. Turnir na kojem je ubijen bio je upravo iz računalne igre Madden NFL 19, simulacije američkog nogometa. U svojoj kratkoj gamerskoj karijeri, u kojoj je bio poznat po nadimku trueboy, na turnirima je zaradio više od 50 tisuća dolara.

Drugi ubijeni, Taylor Robertson, također je bio profesionalni gamer poznat pod nadimkom SpotMePlzzz koji je na turnirima zaradio više od 80 tisuća dolara. Robertson (27) je bio iz gradića Ballard, Zapadna Virginia. On je 2016. osvojio nacionalno natjecanje Madden NFL 17 Classic, a jučerašnji turnir u GLHF Game Baru bio je kvalifikacija za Madden NFL 19 Classic.   

Žrtve identificirali kolege iz gamerske zajednice

Iako policija nije identificirala žrtve, njihov identitet na društvenim su mrežama objavili njihovi kolege, članovi gamerske zajednice i drugi. Kako prenosi CNN, Robertsonov identitet je objavio njegov sponzor, tvrtka Dot City Gaming, u izrazu sućuti na Twitteru.

"Šokirani smo i duboko rastuženi zbog besmislenog nasilja u Jacksonvilleu i tragične smrti člana Dot City Gaming tima, Taylora "SpotMePlzzz" Robertsona i Elija "True" Claytona. Bili su odlični natjecatelji i voljeni članovi Madden zajednice. Naše misli i najdublje simpatije idu njihovim obiteljima, voljenima i svima drugima zahvaćenima ovom tragedijom", stoji u tvitu.

 

 

Claytona je pak identificirao njegov bivši srednjoškolski nogometni klub Calabasas High School Coyote Football, koji je u objavi napisao: "Naša srca su slomljena saznanjem da je bivši igrač Calabasasa True (Elijah Clayton) besmisleno ubijen danas u masovnoj pucnjavi na Floridi. Šaljemo našu ljubav, sućut i najdublji osjećaj žalosti Elijinoj obitelji i prijateljima."

 

Preživjeli igrač: Imao sam takvu sreću

Neki od igrača i posjetitelja koji su preživjeli napad opisali su svoje jezivo iskustvo na Twitteru. Tony Montagnino, poznat po nadimku G-Tech, rekao je da je pogođen s dva metka u donji dio tijela.

"Jedan je prošao kroz mene. Drugi je zaglavio unutra. I dalje ne osjećam da je ovo stvarno. Vidio sam mnogo stvari danas za koje bih želio da ih nisam vidio. Ali isto tako sam vidio zajednicu ljudi koji su se okupili jedni oko drugih i masivnu količinu podrške prijatelja i obitelji koji su se brinuli o svima. Zahvalan sam svima vama u zajednici. Volim vas sve", napisao je Montagnino.

 

 

Još jedan igrač, Drini Gjoka, poznat pod nadimkom YoungDrini, napisao je u tvitu da je "doslovno imao veliku sreću" jer je "pogođen u palac". U drugim tvitovima nedjelju je opisao kao "najgori dan svog života" i rekao kako "nikad više neće uzimati ništa zdravo za gotovo" jer "život može biti prekinut u sekundi".

 

Timothy Anselmo, poznat kao olarry, koji je upucan tri puta, napisao je u tvitu: "Shrvan. Nemam riječi. Operacija ujutro. Hvala svima koji su se javili." U drugom je dodao da će "operacija odrediti hoću li ikad više moći igrati videoigre".

 

 

 

Policija je objavila da je Katz bio poznati igrač računalnih igrica koji je aktivno sudjelovao na turnirima i nadimak mu je bio Bread. Prošle godine pobijedio je na natjecanju Madden Bills Championship.

Najavljivači su ga tada opisali kao osobu koja "ne pokazuje emocije" tijekom natjecanja: "David Katz se drži dalje od svih. On je poslovni čovjek, nije ovdje da bi stvarao prijatelje. Ne možete izvući nijednu riječ iz njega, to je kao da čupate nekome zub."

Neki svjedoci izjavili su da je Katz bio bijesan jer je izgubio na natjecanju, ali ti navodi nisu potvrđeni. Jedan od sudionika turnira izjavio je za medije kako vjeruje da je Katz planirao napad te smatra da ubojstva nisu povezana s njegovim rezultatima na natjecanju.

Pročitajte više