Garryju Glitteru se ipak neće suditi za silovanje

NEKADAŠNJA britanska rock zvijezda iz sedamdesetih Garry Glitter, u zatvoru u Vijetnamu već mjesec i pol dana, neće biti krivično gonjen zbog silovanja maloljetnica, ali bi mu se uskoro trebalo suditi zbog "opscenosti nad djecom", izjavio je u ponedjeljak njegov odvjetnik.

Tužiteljstvo "ga neće optužiti za silovanje, vjerojatno zbog pomanjkanja dokaza", kazao je Le Thanh Kinh, odvjetnik iz grada Ho Ši Mina.

"Istraga će uskoro biti završena. Dosad se radi o optužbi za opscenosti nad djecom", dodao je odvjetnik, ocjenjujući da će se sudski postupak održati "što prije".

Gary Glitter (61), pravog imena Paul Francis Gadd, uhićen je 19. studenoga u zračnoj luci u Ho Ši Minu u trenutku kad je pokušao pobjeći u Tajland.

Glitter je priznao tijekom istrage da je pozvao 11-godišnju djevojčicu da prespava kod njega, ali je opovrgao seksualno zlostavljanje. Druga, 12-godišnja djevojčica, optužila ga je da je s njom imao seksualne odnose.

Glittera bi mogli kazniti smrtnom kaznom utvrdi li se da je imao seksualne odnose s djecom mlađom od 13 godina.

Pjevač je prije nekoliko tjedana podnio zahtjev za oslobađanjem uz jamčevinu. Njegov je odvjetnik predložio svotu od 40.000 dolara. Policija još nije dala svoj odgovor, kazao je odvjetnik.

Glitter je 1999. godine proveo četiri mjeseca u zatvoru nakon što je u Velikoj Britaniji osuđen za posjedovanje 4000 pornografskih fotografija dječaka i djevojčica.

Pročitajte više