Gasi se Business.hr

PREDSJEDNIK Uprave Bonnier Business Pressa donio je odluku o potpunom gašenju Business.hr tiskanog i web izdanja.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik je zbog izuzetno loših prihoda od oglašavanja odlučio ugasiti Business.hr. U zemljama u kojima su prihodi nešto bolji, poput Slovenije u kojoj se taj list izdaje pod nazivom Finance, nastavit će se s izdavanjem tiskanog i internet izdanja, ali će zbog drastičnog rezanja troškova doći do otpuštanja zaposlenika.

Business.hr je osnovala švedska medijska grupacija Bonnier AB, koja posluje u dvadeset zemalja svijeta u kojima Bonnier AB ima 150 tvrtki.

Kako doznajemo, grupacija se našla na izrazitom udaru globalne financijske krize, a koja je vlasnike potaknula na drastično smanjenje obima poslovanja. Vlasnici su u tri godine u Business.hr uložili preko 10 milijuna eura, međutim prema posljednjim pokazateljima poslovni prihod je pao za 70 posto. Riječ je o direktnom padu prihoda od oglašavanja kojeg, kako doznajemo, u Businessu drže glavnim uzrokom gašenja.

Naš izvor nam kaže da su oglašivači Business.hr zaobilazili u širokom luku iz razloga što je kritički i otvoreno pisao o svim temama, a na što oglašivači nisu naviknuli jer su nekritički bili tretirani u pojedinim hrvatskim medijima.

Neizvjesna sudbina

Glavna urednica projekta i predsjednica Uprave Đurđica Klancir, poslijepodne je na stranicama Business.hr portala izvijestila da se Casten Almqvist, predsjednik Uprave Bonnier Business Pressa, povlači iz investicije u Hrvatskoj zbog recesije i problema u poslovanju Bonnier Business pressa u skandinavskim i baltičkim zemljama.

Klancir napominje kako se nastavljaju razgovori s mogućim partnerima o nastavku projekta pod  novim vlasnicima. Dnevne novine izlazit će svakako do kraja ožujka, dok je budućnost web izdanja zasad neizvjesna.

Pročitajte više