Gaza: Palestinski ekstremisti od Arafata traže da povuče policiju

PALESTINSKI esktremisti u ponedjeljak su, nakon sukoba s policijom tijekom vikenda, od palestinskog vođe Yassera Arafata zatražili da naredi policiji da napusti zgradu u pojasu Gaze kako bi je mogli zapaliti.

Ekstremističke skupine, jačajući pritisak na Arafata da iskorijeni navodnu korupciju u palestinskoj vladi, i palestinske snage tijekom protekle noći razmijenile su vatru u području Rafaha, a ekstremisti su zapalili ured u blizini zgrade u kojoj se nalazi vojno-obavještajno sjedište.

U nedjelju je najmanje 18 osoba ranjeno kada su se naoružani ekstremisti sukobili sa snagama odanima novom šefu sigurnosti u Gazi, Arafatovu nećaku Moussi Arafatu, članu palestinske garde koju se optužuje za korupciju.

Razina nasilja među Palestincima kakva je bila u proteklih nekoliko dana nije zabilježena još od kada je Yasser Arafat preuzeo kontrolu nad većim dijelom pojasa Gaze 1994., što je omogućio mirovni sporazum s Izraelom.

"Ova korupcija je kao rak", povikao je jedan ekstremist na skupinu Palestinaca u izbjegličkom kampu u Nusseiratu, ističući koliko je duboka kriza među Palestincima, posljedica koje je i ostavka palestinskog premijera Ahmeda Quriea u petak.

Pročitajte više