Gdje je Milanović? Vlast puca, on propao u zemlju

Foto: FAH, Index

ČOVJEK bi očekivao da će se u trenutku kada je vlast HDZ-a i Mosta u najvećoj krizi do sada, pred samim pucanjem, mediji biti puni izjava oporbenog čelnika u kojima traži smjenu vlasti. Ne ako je šef oporbe Zoran Milanović.

Zadnji put se oglasio prije više od tjedan dana

Predsjednik SDP-a, najjače oporbene stranke koja je uostalom i pokrenula zahtjev za opozivom prvog potpredsjednika Vlade i lidera HDZ-a Tomislava Karamarka, zadnji put se u javnosti oglasio prije više od tjedan dana, 19. svibnja, i to na Facebooku gdje je zatražio da se u Saboru razgovara o privatizaciji državnih firmi. Dan prije, također na Facebooku, zatražio je Karamarkovu smjenu.

 

U međuvremenu se dogodio i slom kurikularne reforme, a Božo Petrov je najavio da će zbog afere Konzultantica Mostovci podržati SDP-ov zahtjev za smjenom Karamarka, no Milanović se na sve uopće nije oglasio.

Najavljivao je pakao

Zašto je Milanović u trenutku koji se čini prijelomnim za opstanak ili definitivan pad aktualne vlasti odlučio nestati iz javnosti, pokušali smo provjeriti kod SDP-ove glasnogovornice Danice Jurišić Spasović, no nije odgovarala na naše pozive.

"We'll give them hell" ("Napravit ćemo im pakao") poručivao je Milanović vladajućima kada je bilo jasno da će vlast formirati HDZ i Most, no nije jasno na što je mislio s obzirom na to da se, otkako je u oporbi, nije mnogo pojavljivao u javnosti i u Saboru, iako afere Vlade ne prestaju u ovih četiri mjeseca koliko vladaju, a prva afera, ona bivšeg ministra branitelja Crnoje, izbila je, podsjetimo i prije prve sjednice Vlade.

 


 

Pročitajte više