Gdje je sve ˝viđen˝ general Gotovina?

NAKON 18 mjeseci hrvatska policija nije pronašla umirovljenog generala i haškog optuženika Antu Gotovinu. U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji može se pročitati gdje je sve Gotovina "viđen".

Medijska nagađanja počela su napisima da se general Gotovina skriva kod franjevaca u Hrecegovini. Ta se mogućnost dugo povlačila po novinama, ali Gotovina u Hercegovini nije pronađen. Slijedeća informacija govorila je da se Gotovina skriva u kanadskom Norwallu, kod hrvatskih iseljenika. Za taj se podatk ozbiljno zinteresirao čak i Haag.

Potom je odbjegli haški optuženik i bivši legionar viđen u Kijevu, okolici Zadra, što je njegov brat iskoristio i izjavio da Gotovina slavi Uskrs u svojoj kući u Pakoštanima. Na medijska nagađanja da je Gotovina u franjevačkom samostanu na Visu, redovnici su poručili; Ante je ovdje, ali spava pa ga nećemo smetati.

Predsjednik Stjepan Mesić i saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs prije mjesec dana svojim su izjavama otvorili najintenzivniju medijsku potragu za Gotovinom.

Mesić je izjavio da vjeruje da se generl Gotovina nalazi u Hrvatskoj, a ne u nekoj drugoj zemlji jer smatra da bi ga ta zemlja već izručila.

Rojs je pak u Saboru dramatično izjavio kako SFOR planira akciju Gotovinina uhićenja u hotelu u Grahovu. Prethodno je tjednik "Globus"je objavio da se Gotovina skriva u hotelu kod Bosanskog Grahova.

Sve "vijesti" pokazale su se lažnima, a policija, čini se, nije blizu uhićenju.

Pročitajte više