General Gotovina "viđen" u Zadru

NAKON što se odbjegli general Ante Gotovina nedavno "ukazao" u talijanskom mjestu Castello di Cisternai, prije nekoliko dana "pojavio" se i u zadarskom kafiću Tifany. Barem tako se učinilo jednoj Zadranki koja je o tome obavijestila sina, a on se sam potom otišao uvjeriti u kafić Tiffany. Kada su bili "sigurni“ da su vidjeli generala, otišli su u policiju i prijavili ga.

Kako je policija utvrdila da je u kafiću boravila osoba koja samo sliči na Antu Gotovinu, Zadranka je ostala bez nagrade koja je namijenjena onima koji pomognu pri uhićenju generala.

Večernji list, koji je priču o ukazanju prenio iz tjednika Hrvatski list, jučer je u policiji želio provjeriti je li prije nekoliko dana jedna Zadranka prijavila generala Antu Gotovinu, no u policiji nisu sasvim potvrdili tu informaciju.

Iz policije kažu da često primaju dojave građana koji su "vidjeli" Antu Gotovinu, ali nakon provjera se uvijek pokazalo da su dojave neutemljene. Glasnogovornica zadarske PU Sandra Poljak Jurinčić nije htjela odgovoriti je li policija provjerila i navodnu pojavu Gotovine u kafiću Tiffany.

U novom broju Zadarski list donosi intervju s Ferdinardoma Parellom, Talijanom koji je dobar prijatelj obitelji Gotovina, a koji tvrdi da ga se nepotrebno dovodi u vezu s generalovim bijegom.

"Zašto ističu samo mene kao Talijana? Postoji još jedan Talijan koji je prijatelj generala Gotovine. Njega nikad ne spominju, samo mene u tom kontekstu. Sva moja krivnja je što sam pronašao dobru obitelj s kojom sam se sprijateljio." - kazao je Parella.

Tijekom policijsakih akcija u 2002. i 2003. godini tadašnji ministar MUP-a Šime Lučin tražio je pomoć i od talijanske policije. Upravo je Parella bio pod prismotrom koju su zatražile talijanske sudbene vlasti, ali, kako tvrdi glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, prismotra nije dala konkretne rezultate.

Talijan je član napuljske mafije, a u vrijeme prismotre nije kontaktirao odbjeglog generala, niti ga se moglo povezati s njim.

Veza Gotovine i Parella bila je presudna prije nekoliko tjedana kada je nedaleko od mjesta Castello di Cisterna, u blizini Napulja pronađena torba s krivotvorenim Gotovininim dokumentima.

Pročitajte više