General Lazarević neće se dobrovoljno predati Haaškom sudu

HAŠKI optuženik, general-pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore Vladimir Lazarević izjavio je da "nije iznenađen, a još manje zatečen", optužnicom haškog suda, te da se neće dobrovoljno predati tom sudu, objavio je beogradski dnevnik "Vesti" u izdanju od utorka.

"Neću nikad braniti sebe. Dok imam snage i podrške svojih ratnih drugova, od običnih vojnika do najbližih suradnika oficira, dok bude podrške naroda naše zemlje borit ću se samo za istinu i neću se predavati", kazao je haaški optuženik Lazarević u intervjuu za beogradski dnevnik "Vesti" a što je u ponedjeljak navečer prenio Tanjug.

U ponedjeljak je u središtu Kraljeva održan miting podrške Lazareviću, optuženom s još trojicom policijskih i vojnih generala zbog zločina na Kosovu 1991. godine. Oko 200 ljudi okupilo se pod parolom: "Zar je braniti otadžbinu zločin".

Kako javlja Radio B92, među govornicima je bio i akademik Kosta Čavoški, koji je kazao: "Kad bismo nekom srećom imali na vlasti istinske rodoljube, mi ne bismo imali potrebe kazati ne tom poganom Haškom tribunalu. I mi, zapravo, njima moramo reći da paze što rade, da njih ne bi stigla vidovdanska kletva".

Otkako je objelodanjena optužnica protiv generala Lazarevića, već je nekoliko skupova podrške održano u gradovima u unutrašnjosti. Predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u den Haagu i ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović prije nekoliko dana je izjavio da je organizacija takvih mitinga "najbrži put u den Haag za optužene generale".

Pročitajte više