General Pavković neće se dobrovoljno predati Haaškom sudu

GENERAL Nebojša Pavković, nedavno optužen pred haškim sudom zbog ratnih zločina na Kosovu 1999., izjavio je da nema razloga dobrovoljno se predati tom sudu.

"Nemam se razloga predati, ja sam vojnik, u našem pravilniku piše da se vojnik nikada ne predaje. Nitko me nije učio da se predajem. Mogu biti zarobljen, ne mogu se predati", kazao je Pavković u intervjuu televiziji "Palma plus", a prenosi agencija Tanjug.

Pavković je kazao kako se "svim svojim bićem" borio da ne bude zločina na Kosovu: "Smijenio sam četvoricu komandanata brigada, ne zato što su oni nešto naređivali, nego zato što nisu provodili ono što smo mi naređivali, a da sam mogao naći nekoga tko je izvršio zločin, vjerojatno bih donio odluku da ga se strijelja", kazao je Pavković, dodajući da zločine koji su učinjeni na Kosovu "nije napravila vojska".

Pavković je nedavno, zajedno s još trojicom vojnih i policijskih generala optužen u Haagu za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, kad je bio komandant Treće armije Vojske Jugoslavije.

Pročitajte više