Generalu Nebojši Pavkoviću jučer ukinut pritvor

BIVŠEM načelniku General-štaba Vojske Jugoslavije Nebojši Pavkoviću, uhićenom 22. svibnja u okviru policijske akcije "Sablja", provedene nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića, jučer je ukinut pritvor, piše u petak beogradski list "Glas javnosti".

List prenosi izjavu Pavkovićevog odvjetnika Momčila Bulatovića da je Pavkoviću prije tri dana najprije bio produljen pritvor do 10. rujna, "kako ne bi utjecao na jednog svjedoka u vezi spornog helikoptera u slučaju atentata na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića 2000. godine", ali mu je potom ipak ukinut pritvor.

Prema riječima odvjetnika Bulatovića, Pavković će ostati na liječenju na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gdje je nedavno prebačen iz pritvora Okružnog suda u Beogradu.

Pavković je uhićen, prema tvrdnjama nadležnih, nakon što je istraga pokazala da je odobrio korištenje vojnog helikoptera za bijeg osumnjičenih za pokušaj atentata na Draškovića, lidera godinama najjače oporbene stranke u Srbiji. Bio je to drugi pokušaj atentata na Draškovića. Prvi je bio pokušaj ubojstva "kamionom ubojicom" na Ibarskoj magistrali u listopadu 1999. godine, kad su poginula četvorica visokih funkcionara Draškovićeve stranke.

Pročitajte više