Geothermal solutions: Očigledno otpali svi razlozi za pokretanje stečajnog postupka

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

NAKON objave članka "Pred stečajem tvrtka poduzetnika koji gradi najveću geotermalnu elektranu u Hrvatskoj", autora Hine, Indexu su se obratili odvjetnici tvrtke GEOTHERMAL SOLUTIONS i Dragana Jurilja, čije reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Poričemo da se društvo GEOTHERMAL SOLUTIONS d.o.o. nalazi u financijskim teškoćama. Društvo GEOTHERMAL SOLUTIONS d.o.o. je, naime, tijekom 2021.g. bilo kratko u blokadi zbog čeka je FINA podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, dok su očigledno otpali svi razlozi za pokretanje stečajnog postupka.

Ističemo da su poslovne 2021. i 2022. godinu uspješno okončane, ostvareni su ciljani poslovni prihodi i podmirene su sve financijske obveze.

Trenutno društvo GEOTHERMAL SOLUTIONS d.o.o. nema nenamirenih vjerovnika i nismo suočeni s financijskim poteškoćama. Usto, poslovanje društva je stavljeno u mirovanje, a poslovne djelatnosti vršimo kroz druge poslovne subjekte.

Bitno je naglasiti da projekt gradnje najveće geotermalne elektrane nema nikakvih poteškoće i da se razvija prema utvrđenom terminskom planu".

Pročitajte više