Germanwings bilježi porast broja putnika od 43.3%

ZAHVALJUJUĆI prosječnoj popunjenosti letova od 80,9%, prva polovica 2004. godine protekla je za niskotarifnu zrakoplovnu kompaniju Germanwings mnogo bolje nego što je prvobitno bilo planirano.

"U roku od godine dana povećali smo našu ponudu odredišta za 50%." izjavio je danas (u srijedu) novinarima u Zračnoj luci Köln/Bonn Dr. Joachim Klein, generalni direktor Germanwingsa. "Time smo postigli odličnu startnu poziciju za daljnji porast prometa te težimo dinamičnom razvoju i u nadolazećoj godini."

Već je u prvoj polovici 2004. godine Germanwingsom letjelo 1,5 milijuna putnika, što je 43,3% više nego u prvoj polovici prethodne godine, a ukupan broj rezervacija prešao je magičnu brojku od 5 milijuna rezervacija. Više od 94% svih klijenata koristi se uslugom online-rezervacije koja zrakoplovnoj kompaniji omogućava formiranje povoljnijih cijena.

Osim toga, internet stranica www.germanwings.com ubraja se među tri najbolja portala turističkih agencija u Njemačkoj. Prema riječima Dr. Andreasa Bierwirtha, zamjenika generalnog direktora Germanwingsa, internet stranica razvija se u proizvod koji bi zrakoplovnu kompaniju mogao dodatno promovirati: "Za našu internet stranicu imamo cijeli niz planova. Razvili smo mnogobrojne zanimljive ideje, od kojih ćemo neke provesti u djelo već do kraja ove godine."

Nakon što je ljetnim planom letova za 2004. godinu povećan broj odredišta za više od 50%, u drugoj polovici godine bilježi se ubrzan porast broja putnika koji lete Germanwingsom. Prema pokazateljima, samo se ovaj mjesec očekuje 330.000 putnika.

Broj poslovnih putnika koji putuju Germanwingsom također konstantno raste. Oni čine više od 40% ukupnog broja putnika. Mnogi koji putuju u poslovne svrhe rezerviraju kartu kasnije i na taj način ne dolaze do najjeftinijih karata, no ni to poslovnim putnicima ne predstavlja problem, jer se pokazalo da su karte koje Germanwings nudi  neposredno prije samog leta još uvijek povoljnije nego one tradicionalnih zrakoplovnih kompanija. To potvrđuje i činjenica da Germanwings danas ima sklopljene ugovore s više od velikih 300 kompanija, kojima omogućuje izvrstan odnos cijene i ponude, kao i određene prednosti pri kupovini karata.

Na konferenciji za novinare najavljeno je kako će se Germanwings i u budućnosti razvijati. Planirani broj putnika će do kraja 2004. godine iznositi više od 3,5 milijuna, što je porast od 40% u odnosu na prethodnu godinu. Također, već će se u zimskom planu letova, koji stupa na snagu 1. prosinca 2004., povećati broj letova iz Stuttgarta.

Pročitajte više