Germanwings najavio liniju prema Dubrovniku

GERMANWINGS će 5. lipnja 2005. početi s letovima iz Berlina, koji na taj način uz Köln i Stuttgart postaje treće odredište u Njemačkoj s kojim će Hrvatska biti povezana redovnim linijama ove njemačke niskotarifne kompanije. Ovo je ujedno i prva direktna linija koja spaja Berlin i Hrvatsku, a letovi će se odvijati nekoliko puta tjedno na ruti prema Zagrebu, ali i prema Splitu.

"Već prije dva tjedna, kada smo po prvi put najavili letove prema Hrvatskoj iz Berlina, zanimanje za karte je bilo vrlo veliko. Hrvati se sve više i više odlučuju na prijevoz zrakoplovom, a vjerujemo da uvelike tome pridonose upravo kvaliteta usluge i povoljne cijene karata koje nudi Germanwings." – izjavio je Andreas Engel, direktor za odnose s javnošću Germanwingsa, na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Odlična vijest za Hrvatsku je i to da je najavljena linija prema Dubrovniku, prema kojem će Germanwings letjeti iz Kölna. Za uvođenje Dubrovnika u ljetni red letenja svakako su zaslužni i odlični rezultati koje je Germanwings prošle godine ostvario na liniji Köln – Split. Naime, popunjenost aviona bila je gotovo sto postotna. Dosadašnje linije koje povezuju Zagreb sa Kölnom i Stuttgartom ostaju nepromijenjene. Letovi prema Stuttgartu odvijaju se tri puta tjedno, i to utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Također, Germanwings četiri puta tjedno povezuje Zagreb i Köln. Letovi se odvijaju ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Germanwings je 2004. godine ostvario povećanje prometa za preko 60%, a broj putnika je bio za 46% veći nego prethodne godine. Odnosno, promet se sa 150 milijuna eura koje je Germanwings ostvario 2003. godine povećao na 247 milijuna eura u 2004. godini, a broj putnika porastao je s 2,4 milijuna u 2003. godini na oko 3,5 milijuna u prošloj godini. Paralelno s ovom ekspanzijom, Germanwingsu je uspio i porast profitabilnosti: kompanija koja je 27. listopada 2002. prvi puta poletjela iz zračne luke Köln/Bonn, završila je 2004. godinu s upisnom dobiti. Ovi pokazatelji rezultirali su i većim brojem zaposlenih. Krajem 2004. godine u kompaniji Germanwings radilo je 459 zaposlenih – što predstavlja rast od 44 % u jednoj godini.

"Zahvaljujući ovim pokazateljima, uvrstili smo se u 2004. godini među najuspješnija poduzeća u Njemačkoj. Nismo dopustili da nas zarazi sveopći pesimizam u zemlji, već smo se uhvatili u koštac s izgradnjom jednog novog poduzeća. Uspjeh Germanwinga pokazuje da se odvažnošću i dobrom idejom može i u lošim vremenima nešto pokrenuti. Dok su druge aviokompanije uvodile dodatke na kerozin, Germanwings je dosljednim upravljanjem troškovima izbjegao ovu mjeru i osigurao korisnicima najpovoljnije karte već od 19 eura s uključenim taksama." – izjavio je Dr. Joachim Klein, predsjednik uprave Germanwingsa.

 

Pročitajte više