Germanwings naručio 18 novih zrakoplova

KAKO bi učvrstili poziciju u samom vrhu europskih niskotarifnih zrakoplovnih kompanija, predstavnici uprave Germanwingsa za vrijeme izložbe Paris Air Show u Le Bourgetu naručili su 18 novih zrakoplova tipa Airbus te su potpisali pismo namjere za još dodatnih 12 zrakoplova.

Zrakoplovi su tipa Airbus A319 sa 156 sjedala, a u isporučivat će se od sljedeće godine. Germanwings u floti trenutno ima 12 zrakoplova tipa Airbus A 319 i 5 zrakoplova A 320, tako da kupovina 18 novih zrakoplova znači više nego dvostruko povećanje flote.

Prošle je godine Germanwings ostvario povećanje prometa za preko 60 %, a broj putnika je bio za 46% veći nego 2003. godine. Promet se sa 150 milijuna eura, koliko je Germanwings ostvario 2003., godine povećao na 245 milijuna eura u 2004. godini, a broj putnika porastao je s 2,4 milijuna u 2003. godini na oko 3,5 milijuna u prošloj godini.

Ove godine planovi su prevesti više od 5 milijuna putnika, ostvariti promet preko 350 milijuna eura i otvoriti četvrtu startnu zračnu luku u Njemačkoj, uz postojeće Koln/Bonn, Stuttgart i Berlin. 

Germanwings leti tri puta tjedno iz Berlina i Stuttgarta prema Zagrebu i Splitu, iz zračne luke koln/Bonn četiri puta tjedno leti prema Zagrebu; tri puta tjedno prema Splitu, a od idućeg mjeseca i tri puta tjedno prema Dubrovniku.

Najjeftinije karte za ove letove mogu se rezervirati preko internet stranica www.germanwings.com po cijeni već od 19 Eura.

Pročitajte više