G.Granić: Nizozemska vlada treba dati uvjerljiviji razlog za odbijanje ratifikacije

Hrvatska vlada očekuje od nizozemske vlade da ´izmisli uvjerljiviji razlog zbog čega odbija ratificirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske s EU´ i nada se da će Nizozemska uskoro taj sporazum i ratificirati, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Goran Granić.

´Smiješno je da se pronalaze tako naivni razlozi. Nizozemska vlada bi morala znati da hrvatska vlada već mjesec dana nije nadležna za problem optužnice Bobetko, jer je nakon odluke Ustavnog suda RH nadležnost u rukama suda. Vlada ne može ništa poduzeti oko optužnice, pa je tako ne može ni uručiti generalu Bobetku´, rekao je Granić.

Nizozemska vlada jučer je obrazložila da odbija dovršiti proces ratifikacije Sporazuma dok Hrvatska umirovljenom generalu Janku Bobetku ne uruči haašku optužnicu.

Granić je postupak nizozemske Vlade novinarima komentirao u tijeku današnje sjednice Vijeća ´Libre´, stranke čiji je Granić član od raskola u HSLS-u.

Smatra da je pravo svake zemlje da u pogledu poštivanja međunarodnih obveza definira svoje interese. Dodao je da je obveza Nizozemske da ratificira Sporazum pridruživanja za RH, te da ima pravo odrediti i kada će to učiniti.

Pročitajte više