Ginekolog Kolak iz vinkovačkog rodilišta pred disciplinskim postupkom

Screenshot: RTL

POVJERENSTVO za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore podnijet će zahtjev Časnom sudu Komore za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika Nikole Kolaka.

"Povjerenstvo je na današnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo mišljenje zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja provedenog u vinkovačkoj bolnici", izvijestila je predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja  i stručni nadzor, dr. Jadranka Pavičić Šarić.

Podsjetimo, tijekom zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja utvrđeno je da porođaj rodilje, čije je dijete umrlo u vinkovačkoj bolnici, nije vođen sukladno pravilima suvremene porodničke prakse.

"Komora, ustupanje predmeta od strane Ministarstva zdravlja na dalje postupanje, smatra izrazom povjerenja i uvažavanja Komore kao samostalne i neovisne krovne strukovne liječničke organizacije te ga smatra početkom konstruktivne suradnje s Ministarstvom zdravlja u cilju unaprijeđenja zdravstvenog sustava u cjelini", naglasio je predsjednik Hrvatske liječničke komore, dr. Trpimir Goluža.

Podsjetimo, Vinkovčanka Mateja Janković svoje je iskustvo u vinkovačkom rodilištu opisala na Facebooku, nakon čega su se javile i brojne druge mame koje su doživjele strahote u rađaonici, dok je porođaje vršio Nikola Kolak.

Dijete Mateje Janković rođeno je mrtvo, za što Vinkovčanka krivi liječnika. Ministarstvo zdravlja provelo je inspekciju, koja je pokazala kako porod nije vođen sukladno pravilima suvremene porodničke prakse.

Pročitajte više