Glas Koncila: Čupanjem klitorisa žena ostaje manje zahtjevna

"ČUPANJE dražice djevojčicama prije početka puberteta namijenjen je da budućoj ženi onemogući doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vrijedna i vjerna supruga i majka", objašnjava urednik Glasa Koncila "običaj" u nekim drugim, pogotovo muslimanskim sredinama.

Tjednik Nadbiskupskog duhovnog stola odgovorio je na ovaj način čitatelju u novom broju na pitanje "Što zapravo Katolička Crkva misli o obrezanju koje se još uvijek obavlja u nekim religijama?", te "Nije li to ipak sakaćenje ljudskih prava i osjećaja?", bez imalo osude i zauzimanja stava prema sakaćenju koje je još uvijek stvarnost za četiri milijuna žena na svijetu godišnje.

Urednik najprije objašnjava da obrezivanje žena, "koje se još vrši u nekim, osobito muslimanskim sredinama, nema znakovne veze s biblijskim ni kuranskim obrezanjem, i nije obred nego samo običaj". A zatim na skandalozan način pokazuje razumijevanje za masakriranje djevojčica, približavajući se više iracionalnoj svrsi mučenja koje za cilj ima ubijanje seksualne želje, nego osudi kršenja ljudskih prava.

"I nije riječ ni o kakvom obrezivanju kožice nego o čupanju dražice djevojčicama prije početka puberteta da se tako budućoj ženi onemogući doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vrijedna i vjerna supruga i majka. Možda je to bilo posebno prikladno muškarcima koji su morali imati više žena", navodi urednik Glasa Koncila.

Kako je pitanje bilo što zapravo Crkva misli o obrezivanju, a ne što ono bukvalno znači za kulture koje ga prakticiraju, Glas koncila ostavlja jezivi dojam da Katolička Crkva u Hrvatskoj kima glavom na ovaj nehuman i ubojit način suzbijanja ženske seksualnosti, jer za cilj ima marljivu i vjernu suprugu i majku, uz konstataciju da toga u Katoličkoj Crkvi nema.

Unatoč brojnim pozivima, od trenutka objave članka do kasnih večernjih sati nismo uspjeli dobiti pojašnjenje ovog odgovora na pitanje čitatelja Glasa Koncila, ni od uredništva tjednika, niti od Hrvatske biskupske konferencije.

A.B.
Foto: www.dhushara.com

Pročitajte više