Glas Koncila: Koalicija HDZ-a i SDP-a učinila bi hrvatska dobra podcijenjenom lovinom

U SVOM najnovijem komentaru u Glasu Koncila don. Ivan Miklenić založio se za donošenje novog ekonomskog modela, no smatra kako stvaranje "velike koalicije" HDZ-a i SDP-a tome ne bi pripomoglo.

"Promjena ekonomskoga modela ponajprije ovisi o tzv. političkim elitama koje su stvorile dosadašnji ekonomski model jer im je odgovarao za njihove parcijalne interese, a što je to škodilo ukupnim hrvatskim nacionalnim interesima, to ih nije bilo briga", tvrdi Miklenić te dodaje kako u Hrvatskoj nema stvarne oporbe koja bi skupila stručnjake sa područja gospodarstva i ponudila novi gospodarski model.

Velika koalicija zacementirala bi propast nekih privrednih grana

Miklenić smatra kako najjače stranke podržavaju dosadašnji, po njemu, neuspješan i neprimjeren ekonomski model, a to dokazuje ponašanjem svih Vlada od 2000. godine do danas. Najave koje su ovih dana stigle iz mnogih izvora o stvaranju koalicije između HDZ-a i SDP-a Miklenić drži vrlo lošima te načinom da se lakše prebrodi gospodarska kriza.

"Takva koalicija zacementirala bi propast ili minornost mnogih privrednih grana, a hrvatska dobra učinila podcijenjenom lovinom", piše Miklenić te dodaje kako društvo mora potaknuti vlast i opoziciju na okupljanje gospodarskih stručnjaka koji brzo moraju oblikovati novi hrvatski gospodarski model.

Pročitajte više