Glas Koncila objašnjava zašto je mudro šutjeti o temi uklanjanja križeva iz javnih ustanova

"NEKI medijski djelatnici nisu imali mjeru pa su dezinformirali javnost o tobožnjemu novom sukobu Crkve i nekih državnih dužnosnika. Službena Crkva isto tako, mudro, nije se željela očitovati niti o brojnim drugim provokativnim izjavama i dezinformacijama bilo nekih dužnosnika bilo nekih novinara, jer te izjave, zapravo, razotkrivaju one koji su ih dali ili napisali", stoji u komentaru kontroverznog urednika Glasa Koncila don Ivana Miklenića u posljednjem broju.

Rade sve protiv Crkve

Naime, veći dio komentara bavi se medijima u Hrvatskoj koji prema mišljenju don Miklenića rade sve kako bi napakostili ne samo Crkvi nego i hrvatskom narodu pa tako kaže kako su ciljevi i interesi suvremenih medija u trajnom su sukobu s istinom i stvarnošću.

Glas Koncila neslužbeno glasilo Crkve u Hrvata smatra kako mediji uvijek biraju što će objaviti a što će prešutjeti, služeći se pritom i metodama "(pre)slobodne interpretacije", koja često, prema mišljenju klera, određenim događajima ili idejama daje smisao koji nema nikakve veze s izvornim događajem ili izvornom idejom.

Crkva šutjela, a mise i propovijedi?

"U nedavnoj erupciji tekstova, koji su vrvjeli dezinformacijama i neistinama, puno je medijskog prostora dano ideji odnosno raspravi o uklanjanju vjerskih simbola (odnosno križeva, kako su, ovaj put, mediji ispravno interpretirali) iz javnih prostorija. Službena Katolička crkva ni na kojoj razini nije se uključila u tu raspravu, a na novinarski upit glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije samo je rekao da nema komentara", podsjeća don Miklenić koji je sasvim prikladno zaboravio niz crkvenih propovijedi koje su govorile o ovoj temi jer gotovo da i nije bilo svećenika koji se na nedjeljnoj misi nije usudio o tome govoriti narodu.

"Crkva je ispravno prepoznala da se ne radi ni o kakvu službenom potezu, ni o kakvoj odluci, ni o kakvu službenom prijedlogu pa se jednostavno nije niti uključila u tu nametnutu raspravu. Medijski djelatnici, prepoznajući da se radi o zahvalnoj temi, o kojoj se mišljenja sasvim sigurno suprotstavljaju, inscenirali su raspravu, izazivajući različite javne osobe da se očituju o toj temi te su na taj način stvarali, ustvari, nametali tzv. vruću temu hrvatskoj javnosti", zaključuje don Miklenić opet zaboravljajući kako su novinari samo citirali biskupe i svećenike za vrijeme misnog slavlja.

Pročitajte više