Glasnović: Filozofski fakultet je leglo Crvenih Kmera

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZASTUPNIK Željko Glasnović, raspravljajući u saboru o problemima u školstvu, dotaknuo se Filozofskog fakulteta. To je za njega, kako je kazao, leglo Crvenih Kmera.

"Vidim Filozofski fakultet dolje, da je to leglo Crvenih Kmera, da se još podučava kulturni marksizam. Oni nemaju nikakve argumente, još pjevaju, čuo sam ih kako pjevaju tu u hodniku 'Sadit ćemo žito iz neba, nek' gladna Engleska i Amerika gleda'", govorio je Glasnović, dodavši da je potreban psiholog da ti ljudi izađu iz "staljinističke zime".

Nije ovo prvi Glasnovićev istup o Filozofskom fakultetu. U rujnu 2016. godine, glasnović je govorio o "boljševičkim sotonistima" i "skojevkama neobrijanih nogu".

"Poražene političke snage i njihovi korisni idioti započeli su medijski linč profesora Vlatka Previšića na Filozofskom fakultetu. To je već viđeni ofucani scenariji na demonstracijama Radija 101, georgijana na Trgu bana Jelačića.

Taj društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u.

Ta manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta i sprječava studij više od 7 000 polaznika FF", pisao je, među ostalim, tada Glasnović na Facebooku.

Pročitajte više