Glasnović i ustašoidi sade bor za koljača Francetića, najavni plakat je zločin sam po sebi

Foto: HAZUD

REDIKULOZNA udruga Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, koja je tek nešto poznatija pod skraćenicom HAZUD, nakon neuspjelog postavljanja spomen-ploče Juri Francetiću u Otočcu sad će ovom ustaškom zločincu - posaditi bor.

>> OVO JE BIO JURE FRANCETIĆ "Leševi su bili unakaženi, djetetu je iz lubanje iscurio mozak"

Ovom će događaju prisustvovati i saborski zastupnik Željko Glasnović.
"Tragom projekta „Velebitsko-vukovarski pobjednički krug (1932. – 1995.)“ – uz logistiku branitejskih udruga „Bastion Vukovar“ – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) kanila je obilježiti 85. obljetnicu antifašističkoga Velebitskog ustanka (1932. – 2017.) i, s tim u svezi, 105. obljetnicu rođenja hrvatskog viteza Jure FRANCETIĆA (1912. – 217.)", stoji na početku priopćenja u kojem se najavljuje ovaj događaj.

Nadalje, u priopćenju se, bez obzira na to što to nema puno veze sa samim događajem, navodi kako je u hrvatskoj od 2000. na vlasti "koruptivno- klijentelistička politika".

"Međutim, glede (o)pozicijske koruptivno-klijentističke politike „novoga smjera“ (2000. do danas) – koju obilježava „nelustrirani jugo-komunistički i abolirani srbo-četnički totalitarizam“, čime je nacionalno i društveno biće dovedeno na rub moralna, društvenog i gospodarskog ponora – spomenute su obilježbe ometane, sprječavane, najzad i policijsko-sudski inkriminirane", stoji u prilično konfuznom, nejasnom i besmislenom priopćenju u kojem se piše o uklanjanju ploče ovom ustaškom zločincu kojeg desničari uporno žele prikazati antifašistom.

Plakat je dizajnerski kaos ispao iz devedesetih


Napose, nakon što se žale na odbijanje od strane Kolinde, organizatori najavljuju i sam čin sadnje bora.

"Riječ je o boru („U gori raste zelen bor”), koji će uoči Jurjevdana (23. travnja 2017.) – uz prigodno slovo generala HV/HVO i saborskoga zastupnika Željka GLASNOVIĆA – simbolički zasaditi Joseph BASAN (Josip BAŠAN), predsjednik udruge Hrvatski domobran „Vitez Jure Francetić” (Chicago)", stoji u priopćenju.

Priopćenje u kojem se prilično nejasno i konfuzno poziva na sadnju bora za jednog običnog zločinca prati i najavna fotografija. Ista je pravi dizajnerski nered, a izgleda kao da ju je netko na brzinu složio u Windows Paintu.

Najava za sadnju bora Juri Francetiću by Index.hr on Scribd

Pročitajte više