Plenković počinje s isplatom mirovina HVO-ovcima

Foto:  Hina

VEĆ DANIMA se javnost pita koliko će hrvatske porezne obveznike koštati ruka nezavisnog Željka Glasnovića koju je podigao za HDZ-ovu većinu.

>> PLENKOVIĆ KUPIO GLASNOVIĆA Njegov glas za HDZ mogao bi nas koštati i nekoliko milijardi kuna

Glasnović, koji je dan ranije pri glasanju o povjerenju Mariću pobjegao iz sabornice, svoj je obrat objasnio pozivom majke jednog njegovog suborca, a na Facebooku je popisao svoje konkretne zahtjeve. Prvi je isplata dugovanja za stradalnike HVO-a, koji bi se i bez njegovog potpisa realizirao, s obzirom na to da su iz HZMO-a u travnju najavili da će platiti 190 milijuna kuna duga za mirovine oko 5000 bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji.

A to se, čini se, ostvarilo prilično brzo. Danas je, naime, objavljeno, kako će se dugovanje iz 2007. godine pripadnicima HVO-a i njihovim obiteljima već za tri dana početi vraćati.

"U srijedu, 10. svibnja 2017., počinje  isplata  mirovina  za  travanj  2017. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja  2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017.", stoji u objavi na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Pročitajte više