Glava otetog filipinskog učitelja pronađena na benzinskoj crpki

POLICIJA je u torbi na benzinskoj crpki na južnim Filipinima pronašla glavu učitelja koji je nastao prije tri tjedna. Učitelja Gabriela Canizaresa su oteli prije tri tjedna Abu Sayyafovi militanti te mu tijelo još uvijek nije pronađeno. Učitelj je otet tijekom izleta na otok Jolo sa svojim kolegama.

Militanti su nakon otmice tražili za učitelja otkupninu u visini od 28 tisuća eura, što je njegova obitelj odbila platiti.

Filipinski ministar obrazovanja Jesli Lapus je izrazio zgroženost učiteljevim ubojstvom, dodajući da je ista militantna skupina početkom ove godine otela još šestero učitelja, ali da su svi nedugo nakon otmice pušteni.

Skupina Abu Sayyaf je okrivljena za većinu najgorih terorističkih napada koji su se dogodili na Filipinima, uključujući i eksploziju u luci u Manili 2005. godine u kojoj je poginulo više od 100 ljudi.

Na području Filipina je trenutno stacionirano oko 600 pripadnika američke vojske koji ondje održavaju vježbe i sudjeluju u humanitarnoj misiji, ali im je, prema filipinskim zakonima, zabranjen bilo kakav vojni angažman.

Pročitajte više