Glavaš i Đapić odbacuju optužbe oporbe i najavljuju reviziju gradske uprave Osijeka

KOALICIJSKI partneri na vlasti u Osijeku, novi gradonačelnik  Anto Đapić i Branimir Glavaš priopćili su večeras da su "preneraženi" zahtjevom oporbe u Gradskom vijeću da nadležni organi ispitaju je li na vijećnika HSU-a izvršen pritisak kako bi omogućio većinu Glavaševoj listi i HSP-u. Također, najavili su i nezavisnu reviziju rada gradske uprave.

Sumnje oporbenih vijećnika Glavaš i Đapić odbacuju kao optužbe "bez ikakve osnove", a njihovo pismo smatraju političkom smicalicom i uvredama bivšeg gradonačelnika Zlatka Kramarića i oporbene koalicje.

"Gubitnici na lokalnim izborima nisu prezali prozvati časnog čovjeka Ivana Bernatovića koji je dao podršku Nezavisnoj listi Branimira Glavaša i HSP-u te omogućio današnji izbor gradske vlasti, kako bi mnogi prikrili svoje dugogodišnje nečasne radnje", kažu u priopćenju.

Zbog toga, ali i "mnogih naznaka koji upućuju na sumnjivo poslovanje gradske uprave, najavljujemo nezavisnu reviziju...Očito da će USKOK imati posla pa nije loše što su mu se i oni sami danas obratili", kaže se u priopćenju.

U priopćenju se ističe da je Ivan Bernatović, član Hrvatske stranke umirovljenika, potpisao programsku deklaraciju Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, kao buduće udruge građana koju je pokrenuo Branimir Glavaš. Uz priopćenje je medijima dostavljena i potpisana deklaracija s datumom 14. lipnja.

"Očito da su instruktori optužbi za navodnu političku trgovinu jednog vijećnika dobro instruirani iz svojih zagrebačkih središnjica, no mi im poručujemo da su danas i jučer u Osijeku udareni temelji nove političke priče čiji je cilj ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske. A kada je Osijek u pitanju naglašavamo da je prošlo vrijeme Kramarićevih i inih gradskih čelnika koji su grad pretvorili u palanku", stoji u priopćenju koje su potpisali saborski zastupnici, osječki gradonačelnik Anto Đapić i Branimir Glavaš nositelj Nezavisne liste Branimira Glavaša, koja je na proteklim izborima osvojila najviše mjesta u Županiji i gradu Osijeku.

Na kraju ističu da je "krajnje smiješno zvati upomoć predsjednika države, USKOK, državnog odvjetnika itd. radi neuspjeha na demokratski provedenim izborima" i napominju da to "sigurno nije naš put u EU".

Nakon današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća na kojoj je izabrana gradska vlast, 12 vijećnika LS-a, HNS-a, SDP-a, HSS-a, HDZ-a i HSU-a izrazilo je sumnju u "kupnju" 13. vijećnika, iz HSU-a, koji je omogućio taj izbor, zbog čega su se obratili glavnom državnom odvjetniku, županijskoj Policjskoj upravi i USKOK-u.

Uz Đapića za gradonačelnika, danas su izabrani dogradonačelnik Gordan Matković (HSP), predsjednik Gradskog vijeća Branko Lacković (Nezavisna lista Branimira Glavaša), te dopredsjednik Gradskog vijeća Ivan Bernatović (HSU).

Pročitajte više